Kirjaudu sisään Lakeuden EKO

Kirjaudu
sisään

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Muhoksen kunta pilotoi elokuussa ja jakaa ilmaisia biojäteastioita kuntalaisille. Ehtona on biojätteen erilliskeräyksestä sopiminen jätekuljetusyrityksen kanssa. Astiat ovat haettavissa 3.8. alkaen!

Pilotointi on osa valtuustosta tullutta ja hallituksessa hyväksyttyä aloitetta. Pilotoinnilla halutaan edistää omakotitalojen ja mökkien vapaaehtoista biojätteen erilliskeräystä. Jätehuoltomääräyksissä on velvoite 4 ja alle neljän huoneiston kiinteistöissä tulee olla jo nyt biojätteen erilliskeräys (tai kompostointi).

Toimi näin: tee sopimus biojätteen erilliskeräyksestä jätekuljetusyrityksesi kanssa. Soita Muhoksen kunnan varikolle (kankaanseläntie 4) 044-4970303 ja ilmoita tulostasi. Jäteastiat ovat haettavissa ma – to klo: 8 – 15.00.

Kun biojäte on poissa polttokelpoisesta jätteestä, voi kiinteistö tarvittaessa pidentää polttokelpoisen jäteastian tyhjennysväliä enintään 12 viikkoon suoraan sopimalla asiasta oman jätekuljetusyrityksen kanssa. Tätä pitempi tyhjennysväli anotaan jätehuoltoviranomaiselta.

Biojätteen erilliskeräys kannattaa toteuttaa kimpassa naapureiden kesken, jolloin se on kustannustehokkaampaa.

Biojätteen erilliskeräykselle on vaihtoehtona kompostointi. Kompostointi tehdään keittiöbiojätteelle sopivalla kompostorilla (puutarhakompostori ei riitä). Kompostorin voi tehdä myös itse kunhan se täyttää kaikki jätehuoltomääräykset. Kompostoinnista pitää tehdä ilmoitus jätehuoltoviranomaiselle.

Biojätepiolotti on tarkoitettu Muhoksen kunnassa asuville kiinteistöjen haltijoille, joilla on oma jätesopimus tai he kuuluvat biojätekimppaan. Ei yrityksille. Kampanja on voimassa vuoden 2020 loppuun.