Kirjaudu sisään Lakeuden EKO

Kirjaudu
sisään

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Keräyspisteissä kävi viime vuonna kuhina. Lakeuden EKOn alueen RINKI -ekopisteiden hyötyjätteiden keräysmäärät olivat selkeästi suuremmat kuin edellisenä vuonna sekä keskimäärin koko Suomen alueella.

Lajitteluino on kasvussa myös koko Suomessa. Keskimäärin koko Suomen alueella keräysmäärissä oli kasvua seuraavasti: kuitu 11 %, lasi 2 %, metalli 10 % ja pakkausmuovi 45 %.

Kaiken kaikkiaan Lakeuden EKOn alueella kerättiin hyötyjätepisteissä yhteensä 381,7 tonnia hyötyjätteitä, joka on 36,3 % enemmän kuin vuonna 2018. Myös kuluttajien kiinnostus kiinteistökohtaiseen hyötyjätteiden keräämiseen kasvoi. Tuloksissa eivät ole kiinteistökohtaisen keräyksen lisäksi myöskään jäteasemille tuotujen hyötyjätteiden määrää. Erityisesti kiinteistökohtaisista paperin ja pakkausmuovin keräyksestä tehtiin uusia sopimuksia jätekuljetusyritysten kanssa.

Neuvonta ja tiedotus tuottaneet tulosta Tulos kertoo tiedotuksen ja neuvonnan merkityksen sekä keräyspaikkojen saatavuuden lisäämisen merkittävyydestä. Lajittelun ja kierrättämisen tärkeyteen on herätty. Siitä kertoo myös kunnan täydentävien keräyspaikkojen joka viikkoinen tyhjennysrytmi, joka yllätti. Tulevaisuudessa keräyspaikkoja on tarkoitus lisätä. Nyt valmisteilla olevan jätelain muutokset voivat tuoda myös uusia velvoitteita tuottajayhteisöille ja kunnille.

Hyvä me!