Kirjaudu sisään Lakeuden EKO

Kirjaudu
sisään

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Limingan ja Muhoksen jäteasemilla viimeinen kesäajan lauantai on 22.8. (klo: 10 – 14), Tyrnävän ja Utajärven jäteasemilla 29.8. (klo: 10 – 14). Jäteasemien aukiolo arkena jatkuu normaalisti. Kempeleen lajitteluasema palvelee myös normaalisti ark. 7 – 18.

Korona rajoitukset edelleen voimassa!

Jäteasemalle saa jalkautua yhtä aikaa enintään viisi autokuntaa (max 10 hlö), odotathan tarvittaessa omaa vuoroasi autossa! Asioi vain tarvittaessa. Varastoi tilapäisesti pienet jäte-erät kotonasi, jos mahdollista. Älä asioi asemalla flunssaoireisena sekä vältä maksamista käteisellä!

Risu- ja haravointijätettä otetaan vastaan ympäri vuoden jäteasemien aukioloaikojen puitteissa!

Huomioithan, että voit viedä risu- ja haravointijätettä jäteasemille ja Kempeleen lajitteluasemalle ympäri vuoden. Vältä korona rajoitukset aiheuttavat ruuhkat ja mahdollisuuksien mukaan varastoi risuja- ja haravointijätettä ”sesonkiajan” yli kotonasi. Muistathan, ettei risuja ja lehtiä saa jättää puistoihin, metsiin ja ojiin.

Haravointi- ja lehtijätteen voi myös kompostoida omalla pihalla puutarhakompostorissa. Risuista voi tehdä haketta, jota voi hyödyntää myös kompostin rouheena (biojätteen kompostoinnissa sekoita hakkeeseen multaa tai turvetta). Tiesitkö, että oksasilppureita voi myös lainata alan yrityksistä? Naapuruston kanssa voi tehdä yhteiset ”haketalkoot”.