Kirjaudu sisään Lakeuden EKO

Kirjaudu
sisään

Limingan, Tyrnävän, Muhoksen ja Utajärven kuntien jätehuoltoviranomainen Lakeuden EKO -lautakunta on hyväksynyt vuoden 2020 jätetaksan. Jätetaksa astuu voimaan 1.1.2020 muutoksenhausta huolimatta. Jätetaksan hyväksymisestä on julkaistu kuulutus 25.11.2019 kuntien nettisivuilla.

Jätetaksassa esitetään mm. yleistä jätetaksasta, jätemaksujen perusteet sekä jätemaksut.

Polttokelpoisen jätteen sekä rakennus- ja remonttijätteen painoperusteisiin jätemaksuihin ei tullut muutoksia. Sen sijaan jäteasemilla käytettävään tilavuuteen perustuvaan hinnoittelua selkiytettiin ja hinnastoon laitettiin yksittäisiä huonekaluja, esim. patja, sohva ja nojatuoli. Erillishintojen hinnat yhteenlaskettuna eivät voi kuitenkaan ylittää 60 € peräkärryhintaa.

Maksujen selkiyttämiseksi otettiin käyttöön myös vaarallisen jätteen enimmäisrajoitusten yli menevästä osuudesta erillinen kilomäärään perustuva hinnoittelu. Tämä helpoittaa esim. kuolinpesien siivousta, jossa jätettä on saatettu varastoida tai perheitä, joissa on käytössä useampi auto ja työkoneita. Huomaathan että isot jäte-erät vastaanotetaan vain lajitteluasemalla Ekohaka 7, Kempele.

Biojätteen painoperusteiseen jätemaksuun lisättiin hinta suoralle toimitukselle Gasum Oy:lle Ruskoon. Suoraan toimitettuna hinta on edullisempi kuin siirtokuormausasemalle.

Uutuutena selkeytettiin myös maatalousyrityksiltä vastaanotettavia jätteitä. Maatalousyritykset voivat nyt toimittaa pieniä määriä vaarallisia jätteitä jäteasemille kertamaksulla. Määrärajoitusten yli menevältä osalta käytetään kuluttaja hinnastoa. Hinnastoon lisättiin myös tynnyreiden ja IPC -konttien vastaanottohinnat (toimitus lajitteluasemalle Ekohaka 7, Kempele).