Kirjaudu sisään Lakeuden EKO

Kirjaudu
sisään

Muutokset toimintaan

Jäte- ja lajitteluasemat ovat auki normaalisti.

HUOMAA! Jäteasemalle saa jalkautua yhtä aikaa enintään viisi autokuntaa (max 10 hlö), odotathan tarvittaessa omaa vuoroasi autossa!

Asioi vain tarvittaessa. Varastoi tilapäisesti pienet jäte-erät kotonasi, jos mahdollista.

Älä asioi asemalla flunssaoireisena sekä vältä maksamista käteisellä!

Jätehuoltoviranomaisen kanssa asioidaan ainoastaan puhelimitse tai sähköpostitse. Läsnäolo Muhoksen, Tyrnävän ja Utajärven kunnissa peruutetaan toistaiseksi. Lisäksi jätehuollon info- ja tiedotustilaisuuksia, eikä jäteasemien vierailukäyntejä järjestetä toistaiseksi.

Lisätiedot

Lakeuden EKO, ympäristösuunnittelija Pihla Hasan 050-324 0963

Kempeleen Jätekuljetus Ky 08-562 0310

Ohjeistus kuntalaisille

Päivitys 20.3.2020. Ympäristö- ja sosiaali- ja terveysministeriö on eilen julkaissut uuden ohjeistuksen jätehuollon osalta: lajittelua ei tarvitse muuttaa.

Suomen Kiertovoima ry ja Työterveyslaitos ovat täsmentäneet jätehuoltoon liittyvää ohjeistusta koronaviruksen aiheuttaman COVID-19 -tartuntataudin leviämisen ehkäisemiseksi.

Tällä hetkellä koronavirustartunnan saaminen jätteiden kautta on epätodennäköistä Suomessa. On kuitenkin syytä varmistaa toimiva jätehuolto ohjeistamalla myös asukkaita, jotta ehkäistään jätehuoltopalveluja tuottavien yhteistyökumppanien virustartuntoja.

  • Sairastuneiden jätteet on kerättävä omaan roskakoriin, joka on päällystetty pussilla. Täyttynyt roskapussi suljetaan tiiviisti ja viedään polttokelpoiseen jätteeseen. Sairastuneiden roskakorit pitää tyhjentää päivittäin.
  • Sulje roskapussit hyvin joko ristiin sitomalla tai teippaamalla ennen niiden viemistä polttokelpoisen jätteen keräysastiaan.
  • Mikäli jäteastian tyhjennyksissä tulee katkoksia, pakkaa jätteet tiiviisti ja säilö ne tilaan, jossa niistä ei ole haittaa terveydelle ja jossa esimerkiksi haittaeläimet eivät pääse levittämään jätteitä.
  • Polttokelpoista jätettä syntyy vähemmän, kun pakkausmateriaalit lajitellaan tehokkaasti ja pakataan tiiviisti. Jätteitä ei pidä kuitenkaan jättää ekopisteille, mikäli jäteastiat ovat täynnä.

Kuntaliitto www.kuntaliitto.fi/koronavirus

Ympäristöministeriö https://www.ym.fi/fi-FI/Ajankohtaista/Koronavirukseen_varautuminen/Suositukset_turvaamaan_sujuva_jatehuolto(55847)