Kirjaudu sisään Lakeuden EKO

Kirjaudu
sisään

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Lakeuden EKOn alueen kuntalaisten roskapussin sisältö tutkittiin ensimmäisen kerran. Tutkimus suoritettiin viime vuoden lopulla, viikoilla 44 – 45. Tutkimus toteutettiin yhteistyössä alueen operatiivisten palveluiden tuottajan sekä jätekuljetusyritysten kanssa. Tutkimuksessa lajiteltiin käsin lähes 700 kg jätettä ja se tehtiin kahdella aluejaolla: Liminka/Muhos/Tyrnävä ja Utajärvi.

Tavoitteena oli selvittää Lakeuden EKOn toimenpiteiden vaikutus polttokelpoisen jätteen sisältöön ja kiinteistöjen lajittelun aste. Tarkoituksena oli myös osoittaa oikean lajittelun ja veloituksetta vastaanotettavien jätteiden vaikutus roskapussin hintaan sekä lisäksi huomioida oikeat jätteiden vastaanottopaikat.

Tuloksia verrattiin aikaisemmin Oulun Kiertokaaren alueella tehtyyn tutkimukseen (Kauppila 2016) sekä Pohjois-Suomen alueeseen että koko Suomeen. Tuloksia hyödynnetään alueen jätehuollon kehittämisessä, hankkeissa, kampanjoissa sekä tiedotuksessa.

Tuloksissa oli sekä erittäin positiivisiä, että todella huolestuttavia tuloksia. Eri tutkimusalueiden tulokset olivat kaukana toisistaan.

Lakeuden EKOn alueen roskapussin sisältö

Lue tiedote asiasta tästä.