Kirjaudu sisään Lakeuden EKO

Kirjaudu
sisään

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Elokuussa startannut ”Biojätteet kiertoon” -kampanja on alkanut hyvin. Ilmaisista biojäte-astioista on haettu jo puolet!

Toimi näin: tee sopimus biojätteen erilliskeräyksestä jätekuljetusyrityksesi kanssa. Soita Muhoksen kunnan varikolle (kankaanseläntie 4) 044-4970303 ja ilmoita tulostasi. Jäteastiat ovat haettavissa ma – to klo: 8 – 15.00. Biojäteastian tyhjennysväli on kesällä kaksi viikkoa ja talvella neljä viikkoa. Jäteastian koko on 140 litraa. Biojätteen erilliskeräys (tai kompostointi) antaa sinulle mahdollisuuden pidentää polttokelpoisen jäteastian tyhjennysväliä enintään 12 viikkoon ilmoittamalla siitä suoraan jätekuljetusyrityksellesi. Yli 12 viikon tyhjennysväli anotaan jätehuoltoviranomaiselta Lakeuden EKOlta.

Ilmoita myös kesäajan kompostointi jätehuoltoviranomaiselle!

Kesäkaudella (1.5.-31.8.) voit erilliskeräyksen sijasta myös kompostoida biojätteet ja saada ravintorikasta multaa omaan käyttöön. Kesäkauden kompostoinnin voi tehdä mökki- tai jälkikompostorissa. Lämpöeristystä ei tarvita. Puutarhajätteen kompostori ei kuitenkaan käy keittiöstä tulevan biojätteen kompostoimiseen. Kompostorissa täytyy olla kiinteät seinät, pohja ja kansi, haittaeläinten pääsy on estetty ja suotuneste kerätään joko erilliseen kanisteriin tai imeytetään kuivikkeeseen. Suotuneste ei saa päästä suoraan maahan. Kompostoinnista tehdään aina ilmoitus Lakeuden EKOlle (https://www.lakeudeneko.fi/ohjeet/#lomakkeet_link).

Kimppa biojätteiden keräys on kustannustehokasta!

Ota naapurit mukaan ja tehkää biojätteen erilliskeräys kimpassa! Kaikilla kimpan osakkailla on mahdollisuus pidentää tarvittaessa polttokelpoisen jäteastian tyhjennysväliä enintään 12 viikkoon asti, ilmoittamalla siitä omalle jätekuljetusyritykselle. Biojätekimpasta ei tarvitse tehdä viranomaiselle ilmoitusta. Jos kimppa koskee myös polttokelpoista jätettä, tehdään kimpasta anomus, koska osakkaat, joilla ei ole omaa polttokelpoisen jätteen keräysastiaa, tarvitsevat silloin luvan poiketa jätehuoltomääräyksistä.