Kirjaudu sisään Lakeuden EKO

Kirjaudu
sisään

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Risuja/oksia sekä haravointijätettä voi viedä ympärivuoden kaikille jäteasemille sekä Kempeleen lajitteluasemille niiden aukioloaikoina.

Jäteasemat eivät ota vastaan kantoja. Kannot voi toimittaa Kempeleen lajitteluasemalle (Ekohaka 7) ja ne ovat maksullista jätettä. Kempeleeseen viedään myös risu/oksa ja haravointijätteiden suuret kuormat; yli henkilöauton peräkärrylliset (veloituksetta).

RISUJEN/OKSIEN JA HARAVOINTIJÄTTEIDEN VIEMINEN METSÄÄN JA PUISTOIHIN ON KIELLETTY !

Risujen/oksien ja haravointijätteen omatoiminen käsittely
Jäteasemille viemisen lisäksi voit hakettaa risut tai kompostoida risut sekä puutarhajätteet omalla pihallasi puutarhajätteen kompostoimiseen tarkoitetussa kompostorissa tai kehikossa. Kompostin sekaan ei saa laittaa ruoka- eikä muuta biojätettä (ei pilaantuneita/pudonneita hedelmiä). Kompostointi ei saa aiheuttaa haittaa ympäristölle, eikä terveydelle. Puutarhajätteen kompostoinnista ei tarvitse tehdä ilmoitusta jätehuoltoviranomaiselle, toisin kuin keittiöbiojätteestä. Huolehdithan etteivät vieraskasvilajit pääse itämään ja leviämään kompostissa ja uu-siomullan käytössä!

Lakeuden EKOn alueella vieraskasvit voi tuoda veloituksetta jäteasemille pakattuna läpinäkymättömään pussiin, esim. mustaan jätesäkkiin. Ohjeet löydät Lakeuden EKOn sivuilta (ohjeet/vieraslajit).

Asemakaava-alueen ulkopuolella saa polttaa avopolttona satunnaisesti vähäisiä määriä kuivia risuja ja oksia sekä maa- ja metsätaloudessa syntyviä vaarattomia polttokelpoisia jätteitä kuten kuivia olkia ja hakkuujätteitä. Polttaminen ei saa aiheuttaa naapurustolle kohtuutonta savu-, noki-, haju- tai terveyshaittaa. Polttaminen tulee tapahtua palamattomassa astiassa tai avomaassa, jossa on minimoitu palon leviäminen. Ulkona polttaessa on huomioitava metsäpalovaroitukset sekä tuuliolosuhteet.

Lisätiedot:    Kempeleen Jätekuljetus Ky 08-562 0310 neuvonta@kempeleenjatekuljetus.fi, www.kempeleenjatekuljetus.fi

Lakeuden EKO, ympäristösuunnittelija Pihla Hasan 050-324 0963 lakeudeneko@liminka.fi, www.lakeudeneko.fi